Webwinkel

Oorlog is verschrikkelijk en brengt óf het slechtste in mensen naar boven, of het beste. Wij willen met onze nieuwe documentaire 'Soldaat zonder wapen', de focus leggen op misschien wel het enige humane aspect tijdens de verschrikkingen van een oorlog: de hulpverlening.

€  12,50

‘Burg in het midden’ een naam die verwijst naar de geschiedenis van deze stad. Zo is het begonnen: een burg, centraal gelegen op het eiland Walcheren. Deze strategische plek groeide uit tot een belangrijke handelsplaats, getekend door periodes van bloei en van oorlogen.

€  10,00

Wanneer de schutterij in Middelburg precies ontstaan is, is onbekend. De eerste keer dat de Conferie van St Sebastiaan genoemd wordt in de archieven is in de stadsrekening 1374/75, maar vermoedelijk is het gilde evenoud als de stadsrechten.

€  12,50

De tweede documentaire van de Zeeuwse Documentaire Stichting gaat over het begin van de Tweede Wereldoorlog en dan speciaal over de Franse slag in Zeeland.

€  12,50

De Tien van Renesse is het aangrijpende en gruwelijke verhaal van tien mannen, die in december 1944 in Renesse worden opgehangen door de Duitsers.

€  12,50