Nieuws

Op 28 oktober, tijdens de Nacht van de Nacht gaat de documentaire Middelburg 800 van de Zeeuwse Documentaire Stichting in première. Alleen die dag is de film gratis te bezoeken om 21.30 uur bij Cinema Middelburg. ‘Wil je in korte tijd de geschiedenis van Middelburg leren kennen, dan moet je deze film kijken’, vindt regisseur Rinke Slump.
We zijn bezig met het maken van een documentaire over het 800 jarig bestaan van Middelburg.Verschillende experts worden geïnterviewd door presentator Peter Sijnke, maar opvallend zijn ook de re-enactment scenes.
Dankzij de oproepjes via Facebook en de PZC hebben we in een mum van tijd voldoende figuranten voor onze documentaire over 800 jaar Middelburg. Leuk dat zoveel mensen ons willen helpen met het maken van deze film.
Componist Luca Simonelli maakt ook voor deze documentaire over 800 jaar Middelburg de muziek op maat. Al eerder werkten we samen met Luca, voor de documentaire over de Confrérie van St Sebastiaan. Tot grote tevredenheid.
Onze oproep voor figuranten voor ons nieuwste project, een documentaire over 800 jaar Middelburg, is ook in de PZC verschenen. We hebben erg veel reacties gekregen. Leuk dat zoveel mensen samen met ons dit project tot een goed einde willen brengen.
Alvast een oproepje. Komende maanden zijn we bezig met het maken van een documentaire over het 800jarig bestaan van Middelburg. Hierin komen een aantal nagespeelde historische scenes uit verschillende tijden (middeleeuwen, 80-jarige oorlog, VOC-tijd, industriele revolutie) in voor. Heb je zin om mee te doen?