Wij vertellen de verhalen
van Zeeuwse bodem!

De première van: Het kruis in de duinen

Vanwege de corona maatregelen kunnen we geen première houden zoals we normaal zouden doen. Daarom houden we op dinsdagavond 28 december een digitale première met iedereen die heeft meegewerkt aan de documentaire. Maar niet getreurd op 30 december is de publieks première van de documentaire op Omroep Zeeland te zien om 20:30 en om 22:00 uur.

Poster-kruis-in-de-duinen-documentaire-de-premiere-poster-film-documentaire
De filmposter

De documentaire is dus twee keer op één avond op televisie te zijn. Ben je nu al benieuwd? Dan kun je hieronder wel alvast de trailer bekijken.

We zijn de afgelopen periode druk bezig geweest met de documentaire. Zo hebben we gefilmd met de Vlaamse nabestaanden en met de burgmeester van Zelzate. Ook hebben we de wethouder van de gemeente Veere gesproken en hebben we bij het nieuwe kruis gefilmd.

Belgie-nabestaanden-de-premiére-kruis-in-de-duinen-documentaire
Hans Sakkers interviewt Vlaamse nabestaanden.

Daarnaast hebben we in oktober een re-enacment dag gehad. Hier hebben we verschillende scenes nagespeeld uit het verleden. Dit hebben we gedaan op een aantal locaties in Zeeland waaronder het strand, Museum Arnemuiden en Fort Rammekes. Hieronder zie je een aantal foto’s van deze dag:

De documentaire speelt zich af in verleden maar richt zich tot nu. Wat voor invloed heeft een gebeurtenis op de mensen van nu. We nemen letterlijk een kijkje achter het oude en het nieuwe kruis. Ben je benieuwd naar de documentaire? Bekijk die dan op 30 december op Omroep Zeeland.

Nieuwe-kruis-in-de-duinen-opnames-documentaire-de-premiére