Wij vertellen de verhalen
van Zeeuwse bodem!

Herdenkingsvideo 75 jaar vrijheid in Vlissingen

In 2019 is het 75 jaar geleden dat Vlissingen werd bevrijd van de Duitsers in de Twee wereldoorlog. In 2019 zijn er daarom ook allerlei activiteiten en herdenkingen geweest zodat we dit niet mogen vergeten. Hierbij is een herdenkingsvideo gemaakt door de Zeeuwse Documentaire Stichting.

Wij hebben een mooie compilatie en aftermovie van dit herdenkingsjaar gemaakt. Je hoort en ziet verschillende gebeurtenissen. We praten en herdenken en krijgen zo een belangrijk stuk uit de Zeeuwse geschiedenis mee. We zien en horen verschillende mensen vanuit hun perspectief vertellen over de bevrijding van Vlissingen in 1944. Bekijk hieronder de video.

De herdenkingsvideo is opgenomen in het jaar 2019 en is uitgebracht vlak voordat de coronacrisis in 2020 uitbrak. Het was de bedoeling dat er in het voorjaar van 2020 nog allerlei activiteiten georganiseerd zou worden om deze slag te herdenken. Helaas heeft dit dus niet zo uitbundig plaats gevonden als dat het vooraf bedacht is. In deze video is een terugblik te zien van alle activiteiten die plaats hebben gevonden in het herdenkingsjaar 2019. We blijven herdenken. We hopen dat we in de toekomst deze herdenkingen weer groots kunnen meemaken. Zodat iedereen van deze gebeurtenissen af weet en dat we dit niet mogen vergeten.