Wij vertellen de verhalen
van Zeeuwse bodem!

Nieuw filmproject: Herdenkingskruis in de duinen

We zitten niet stil, ook niet in deze tijden. We zijn al druk bezig met het brainstormen en nieuwe projecten aan het opstarten. Zo gaan we o.a. een nieuwe documentaire maken over het herdenkingskruis wat bij Valkenisse in de duinen staat.

Kruis-in-de-duinen-Documentaire-valkenisse

Maar de vraag is: Wat is dat voor plek? Wat is daar gebeurd? We willen samen met Colin Bal een documentaire maken over het herdenkingskruis midden in de duinen bij Valkenisse. Er staat op dit moment een wat ouder vervallen kruis. Colin is bezig om er een nieuw kruis te plaatsen. En dat is voor ons de kans om hier een mooi verhaal van te maken.

Op 11 september 1944 schieten de Duitsers in de duinen van Valkenisse zes mensen dood. Precies 76 jaar later wil Colin Bal een nieuw herdenkingskruis neerzetten. Hij wil het oude kruis vervangen voor een nieuwe en één die langer blijft staan. Maar de vraag blijft wie waren deze zes mensen?

Deze vraag staat centraal in onze nieuwe documentaire. Colin ontdekte deze plek per toeval. Hij wil graag stil staan bij deze lokale helden die hun leven vlak voor het einde van de oorlog hebben gegeven. Wij vinden dit een interessant verhaal en willen hier een mooie documentaire van maken. We blijven jullie op de hoogte houden als de plannen meer concreet zijn en er meer informatie is.